Intermedialitet, Bachtin og Ursula Andkjær Olsen

Så er der igen godt nyt til alle Bachtin-interesserede! For kort tid siden modtog jeg nemlig en mail fra Solvej Jul Nielsen. Og hun har skrevet en spændende artikel.

Solvej Jul Nielsens artikel hedder “Flerstemmighedens mediale forbindelser i Usula Andkjær Olsens Havet er en scene“.

Udgangspunktet for ariklen er først og fremmest en forståelse af intermedialitet, som et element i alle mediers betydningsdannelse, hvor intermedialitet vel at mærke ikke kun er forstået som en sammenkædning af forskellige medier, men også som et internt træk ved de enkelte medier. I sin udlægning og forståelse af intermedialitet trækker Solvej Jul Nielsen især på den svenske professor Lars Elleströms ideer.

Men med inspiratioon fra Jørgen Bruhn ser Solvej Jul Nielsen også et behov for at knytte en kommunikationssituation til udlægningen af intermedialitet, og her tager hun fat i bachtin og hans begreb om ytringen som det grundlæggende element i betydningsudvekslinger.

Og med baggrund i disse to grundteorier og inspiration fra bl.a. Barthes viser Solvej Jul Nielsen, hvordan en læsning af Ursula Andkjær Olsens fascinerende tekst kan tage sig ud.

Jeg skal ikke sige mere her – blot: læs artiklen, hvis du er interesseret i enten intermedialitet, Bachtin eller Andkjær Olsen. Det er spændende læsning: Klik her og kom i gang!

/jl

PS. Skulle andre være interesseret i at få offentliggjort en artikel her, så send den gerne til mig på lundquist@bachtinselskabet.dk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s