Fra Bachtinselskabets egen verden

Den 14. september forsvarede en af Bachtinselskabets norske medlemmer, Henriette Thune, sin afhandling om Bachtin. Titlen på afhandlingen var intet mindre end:

Mikhail Bakhtin’s Aesthetic Object
Adaptation Analysis of Sara Stridsberg’s Novel The Dream Faculty and its Theatre Adaptation Valerie Jean Solanas will be President of America

Afhandlingen tager afsæt i Bachtins begreb om det æstetiske objekt fra en af hans tidlige essays – “The Problem of Content, Material, and Form in Verbal Art” (1924) – og gennem en unik, indsigtsfuld og meget visionær fortolkning og perspektivering af dette begreb lykkes det for Henriette Thune at skabe en prisme, som på en og samme gang åbner op for en forståelse af det bachtinske univers og for en forståelse af det æstetiske, af litteraturen, filmen, kunsten og de andre kunstarter og ikke mindst relationerne mellem dem. Det er grundlæggende dybt imponerende.

Både professor Galin Tihanov fra University of London og lektor Lilian Munk Rösing fra Københavns Universitet, som var opponenter og del af bedømmelsesudvalget, var dog heller ikke i tvivl om afhandlingens kvalitet. Derfor endte Henriette Thunes forsvar på allerbedste vis – og vi vil ikke blot anbefale alle Bachtin-interesserede at læse hendes afhandling (når det bliver muligt), men også ønske Henriette et varmt, et stort, et dybtfølt tillykke.

/jl

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s