Spændende læsning!

Jeg har netop løbet igennem de to nye afhandlinger – Stine Brondbjerg Erichsens speciale ”Selvvalgt tavshed holder pause”, og Lars Dalum Granilds Ph.D-afhandling ”Det intersubjektive inferno”.

Det er rigtig godt. De to afhandlinger er vidt forskellige i tilgang og emne – og det gør dem til forrygende læsning.

Stine Brondbjerg Erichsens speciale ”Selvvalgt tavshed holder pause” tager fat om kommunikation, organisationer og weblogs – og laver med Bachtin og Mead en meget interessant kommunikationspolyfonisk analyse. Jeg synes, at Erichsens analyse er meget overbevisende, og jeg er ganske enkelt imponeret over hendes brug af Bachtin i den nye kommunikationsvirkelighed blogs – og andre web 2.0-tiltag – skaber.

Lars Dalum Granilds Ph.D-afhandling ”Det intersubjektive inferno” giver solide og imponerende indføringer i Hegel, Sartre og Bachtin, og Granhild viser teoretisk og analytisk overbevisende hvordan centrale figurer i Hegels, Sartres og Bachtins tænkning kan kaste et interessant lys over Strindbergs forfatterskab. Og det er læsningen af Strindberg som udgør afhandlingens omdrejningsakse – og det er godt.

Så jeg kan kun anbefale begge – find dem under “Afhandlinger” og god læselyst, jl.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s